Have

Køb havebelysning, LED, solcelle eller halogen?

Hvis du leder efter passende havebelysning, har du flere valg at træffe. Først og fremmest skal du sikre dig, at din have er forsynet med både effektive og funktionelle lyskilder, men du ønsker selvfølgelig også, at din havebelysning skal give stemning og hygge i din have. Har du truffet et valg her, kommer du til næste valg, når du skal købe havebelysning. Foretrækker du LED, sol eller halogen? Vi vil guide dig gennem alle muligheder trin for trin.

Havebelysning til at opfylde et formål
Et af de rationelle valg ved køb af havebelysning er, at det skal være en effektiv lyskilde. Dette sikrer, at din havebelysning er en sikkerhedsfunktion, men også at der tændes en lampe, når nogen kommer hjem i mørket for at finde husets nøglehul. Derudover er havebelysning en meget effektiv lyskilde til at mindske risikoen for et indbrud. Indbrudstyve bryder sig jo ikke om at være i søgelyset. Effektiv havebelysning er derfor en noget kraftigere belysning og bruges til funktionelle formål.

Funktionel havebelysning har mange ligheder med effektiv belysning, men også med stemningsbelysning. Denne type belysning kan bruges af både æstetiske og funktionelle årsager. Tænk på smuk belysning langs havegangen. Dette forhindrer nogen i at gå ind i dammen fra havegangen i mørke, men skaber også stemning. Dette bringer os næsten automatisk til stemningsbelysning. Atmosfærisk belysning til haven er meget velegnet til at fremhæve et smukt billede eller smukke planter. Denne stemningsbelysning må derfor være ægte blikfang! Du kan bruge dette til at danne smukke sigtelinjer. Hvis du for eksempel placerer et antal LED-spots rundt om et træ, danner de tilsammen en gensidig sammenhæng, der forstærker stemningen i din have.

LED-, sol- eller halogenbelysning til haven?
Fordyber du dig i udvalget af havebelysning, vil du uden tvivl bemærke, at det meste havebelysning er udstyret med LED-lamper, og at halogenbelysning er ved at tabe terræn. Dette er nemt at forklare, fordi LED-havebelysning er et bæredygtigt valg. Denne belysning holder længere og har et lavere energiforbrug. Havebelysning LED er derfor en mere økonomisk mulighed sammenlignet med halogen.

Du vil sige, at havebelysning med sol er et endnu bedre valg, fordi denne havebelysning bruger solenergi. Armaturerne er udstyret med et solpanel, der omdanner sollys direkte til energi. Ved at bruge genopladelige batterier vil denne lampe også give lys om aftenen. Fordelen er, at du ikke behøver at føre strømledninger gennem din have, og det er en meget miljøvenlig mulighed. Det er godt at indse, at forholdet mellem pris og kvalitet med disse typer lamper er meget forskellige. Du er også afhængig af solen. Hvis den ikke viser sig ofte, er din have også meget mørk. Dette er derfor ikke den mest pålidelige mulighed, bestemt ikke i Holland, hvor solen nogle gange svigter. Besøger du en større udbyders hjemmeside som Lampandlight, er det bedst at blive inspireret af det alsidige udvalg af LED-havebelysning. Du finder den rigtige havebelysning til ethvert formål her.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.